Acţionează. Reacţionează. Decide viitorul României în Europa.

Acum mai mult decât oricând, viitorul Europei este în mâinile cetăţenilor săi, care sunt aşteptaţi să decidă direcţia Uniunii Europene prin alegerea deputaţilor lor în Parlamentul European, în alegerile europene care se vor desfăşura în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru a sărbători Ziua Europei, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, care vor avea loc în data de 25 mai în România, Biroul de Informare al Parlamentului European în România invită cetăţenii români să participe în data de 9 mai, în Piaţa Revoluţiei, în rondul din faţa Bibliotecii Centrale Universitare, la un eveniment public în cadrul căruia vor putea afla mai multe despre Parlamentul European, unde îşi vor putea exprima aşteptările pe care le au de la viitoarea legislatură a Parlamentului European şi de la reprezentanţii lor în Parlamentul European, prin participarea la crearea unei expoziţii stradale de mare anvergură.
Totodată, cei interesaţi să participe sunt aşteptaţi cu premii surpriză, pe care le pot primi prin participarea la acţiunile desfăşurate în cadrul evenimentului, în centrul căruia se va afla concursul „E timpul pentru o Europă aşa cum îţi doreşti!”. Participanţii la acest concurs vor trebui să spună cum arată Europa în viziunea lor şi care sunt aşteptările lor. Mai mulţi tineri artişti grafici vor ilustra plastic aceste idei şi le vor include într-o expoziţie deschisă de artă stradală.

În plus, ilustraţiile grafice vor fi ulterior fotografiate şi publicate şi pe pagina de Facebook a Biroului,www.facebook.com/EPIO.Romania, unde vor putea fi votate (prin acordarea de like-uri) în perioada 10 – 14 mai 2014 de către toţi cei interesaţi să susţină ideile participanţilor la concurs. Astfel, primele 3 cele mai votate idei transpuse grafic vor aduce iniţiatorilor săi câte o vizită la Parlamentul European, în Bruxelles.
Bucureştenii sunt aşteptaţi de asemenea în data de 9 mai şi la sediul Spaţiului Public European, care va fi gazda unor activităţi pe tot parcursul zilei, cuprinzând proiecţii fotografice din mai multe oraşe ale Uniunii Europene. Vizitatorii vor fi invitaţi să descopere aceste oraşe şi să afle mai multe informaţii despre acestea prin completarea de quiz-uri, la sfârşitul cărora vor primii premii surpriză.

Şi pentru că o sărbătoare adevărată durează 3 zile şi 3 nopţi, Spaţiul Public European al Reprezentanţei Comisiei Europene şi Biroului de Informare al Parlamentului European îşi aşteaptă vizitatorii şi în data de 10 mai, în cadrul ONGFest (mai multe detalii la http://ongfest.ro/).

În data de 11 mai, Biroul de Informare al Parlamentului European se va alătura Centrului InfoEuropa într-un eveniment în aer liber în Parcul Cişmigiu, intrarea de la rondul cu flori, unde se va regăsi întreaga diversitate a ţărilor care formează Uniunea Europeană, prin organizarea unor standuri dedicate Zilei Europei de către ambasadele ţărilor UE în România.
Vă invităm să fiţi alături de noi pentru a sărbători Ziua Europei!

Lasă un comentariu