Expoziție de fotografie „România, oameni și locuri”, la Bruxelles

Expoziția de fotografie « România, oameni și locuri » a artiștilor români Sorin Onișor și Bogdan Comănescu este deschisă în clădirea Berlaymont, la sediul central al Comisiei Europene din Bruxelles, până la data de 13 februarie 2014.

Organizată sub patronajul comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș, în parteneriat cu Asociația EquiLife, expoziția reunește 40 de imagini care surprind autenticitatea spațiului rural, realitățile cotidiene ale satului românesc, scene de viață și meșteșuguri, portrete și peisaje din România.

„Această expoziție este o invitație către redescoperirea României rurale, așa cum încă se mai pastrează în unele locuri, dar și o invitație spre a descoperi o parte din rădăcinile Europei – bagajul genetic al continentului, încă păstrat în ritualurile pământului, în agricultură, în viața la sat. Este o expoziție care face parte din seria de evenimente pe care am încercat să le promovez de când sunt la Bruxelles, care va permite cel puțin celor care lucrează sau interacționează cu Comisia Europeană să vadă România și altfel decât la televizor sau în presă. Este totodată o calatorie spre noi înșine, o reflecție asupra identității noastre, ca români și ca europeni”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, la vernisarea expoziției.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s