MEIN KAMPF

Volumul „Mein Kampf”, de Adolf Hitler, va fi publicat în Germania pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-o versiune însoţită de comentarii ale istoricilor. Acestă decizie a autorităţilor germane este surprinzătoare, deoarece Germania nu a avut nicio astfel de iniţiativă de aproape 70 de ani.

Volumul Mein Kampf, in traducere Lupta mea, a fost scris de Adolf Hitler în 1925 cînd acesta se afla în inchisoare. Acesta cuprinde elemente de autobiografie şi expune ideologia politică a conducătorului nazist.

Reprezentanţii landului federal Bavaria au anunţat astăzi că volumul scris de Adolf Hitler, care reprezintă cartea de referinţă a ideologiei naziste va fi publicată în anul 2015.

Ministrul german al finantelor Markus Soder a precizat că prin publicarea volumului Mein kampf se doreşte să se arate absurditatea acestei scrieri care a avut consecinţe catastrofale pentru întreaga lume.

Scopul unei astfel de acţiuni este acela de a demistifica această carte care conţine elemente autobiografice şi fundamentele ideologiei naziste, iar obiectivul principal al acestei iniţiative este de a face cât mai puţin atractivă din punct de vedere comercial orice viitoare tipărire a cărţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s