Dileme (II)

Dileme II n-are nicio legatura cu Dileme dintr-un post anterior..doar numele le leaga:)

As fi putut sa numesc acest post tot „visare” pentru ca il scriu in urma unui vis, insa un vis al carui continut nu mi-l amintesc, probabil pentru ca nici nu doresc acest lucru..si nu doresc pentru ca este mai importanta ideea cu care m-am trezit in urma visului, decat visul insusi.:)

Mereu mi-am zis ca este foarte important sa traiesti clipa, nu neaparat ca si cum ar fi ultima, dar sa traiesti clipa. Ca orice alt „principiu” sa zicem, acesta este un lucru pe care nu-l poti respecta intotdeauna si de cele mai multe ori este si de inteles de ce nu poti sa faci acest lucru. Exista consecinte care se repercuteaza nu doar asupra ta ci si asupra altora si de aceea nu poti intotdeauna sa traiesti si sa respecti principiul carpe diem.

Dilema la care face referire titlul acestei scrieri se refera la a trai clipa in dragoste. Este posibil doar sa traiesti clipa in dragoste? Adica atunci cand simti ca cel cu care te afli intr-un cuplu este cel cu care te vezi multi ani, poate toata viata, este suficient doar sa traiesti clipa? Cu siguranta este necesar sa faci acest lucru, e chiar obligatoriu pentru sanatatea cuplului, dar este si suficient? Nu cumva este nevoie si de visuri pe care ti le faci vrand-nevrand alaturi de persoana pe care o iubesti si de planuri pe care doresti sa le duci la bun-sfarsit tot alaturi de acea persoana? Si astefel carpe diem isi pierde din aplicabilitate..

Voi ce ziceti? Tu ce zici?

Va pup!!

6 gânduri despre „Dileme (II)

 1. Am spus ca nici eu nu cred in ceea ce am zis acolo tocmai pentru faptul ca exista multe „exceptii”. Cel mai bine e „vazind si facind”. Cred ca se simte momentul cind poti sa introduci carpe diem. Si ca sa raspund la intrebare – da, cred ca e suficient pentru o viata in cuplu carpe diem. E suficient, dar asta nu inseamna ca nu poti sa upgradezi situatia. Dar deja de aici in sus trebuie sa fii foarte abil ca sa poti sa nu strici lucrurile.

  • M-am gandit la abilitatea pe care trebuie sa o ai ca sa „nu strici lucrurile”. E adevarat, e necesara, dar consider ca dk lucrurilor le este sortit sa se strice se vor strica indiferent de abilitatea de care dai dovada. Nu-mi sta in fire sa zic asta, dar ma gandesc ca oare nu e mai bine sa actionezi dupa sentimente si sa lasi ratiunea deoparte? Dar dupa cum aizis si tu in comentariul trecut, nici eu nu prea cred in asta!:)

  • Prefer sa regret ceva ce n-am facut pt k, in general, ce n-am facut ma frustreaza/ afecteaza pe mine in principal si apoi pe altii, pe cand ce am facut ii poate afecta mai ales pe ceilalti:)

 2. Numai clipa conteaza! Nu stiu ca dupa carpe diem sa mai fie o continuare, asa ca…. Stiu ca daca faci planuri uiti de carpe diem, ba mai mult, pina nu duci la indeplinire planul, nu prea este viata „intre timpul” respectiv. Cred ca ai de ales intre carpe diem si planuri de viitor. Amindoua in acelasi timp nu pot coexista. Trebuie sa suprimi una pentru a lasa loc alteia. Ideea e ca nici eu nu cred in ceea ce spun acum. De ce? Pentru ca vad cit de complexa este existenta si plina de contradictii.

  • Eu cred ca cele doua pot coexista..de fapt asa se si intampla, deoarece un om nu-si poate trai toata viata la o extrema sau la cealalta, nici la extrema „carpe diem”, nici la extrema „planuri de viitor”.
   Sunt situatii ce pot/ trebuie gestionate conform principiului carpe diem si situatii care necesita o planificare amanuntita:)..astfel nu pot exista in acelasi timp, dar exista consecutiv..unul dupa altul, unul sau altul..deci exista impreuna..Asa e si in viata de cuplu..sunt situatii pe care e in regula sa le traiesti, carpe diem, si situatii care trebuie gandite.
   Iar cea mai mare greseala pe care am gasit-o in afirmatiile tale este aceasta „Stiu ca daca faci planuri uiti de carpe diem, ba mai mult, pina nu duci la indeplinire planul, nu prea este viata “intre timpul” respectiv.” Cred ca ar trebui sa te mai gandesti…un exemplu: daca eu imi doresc sa ma casatoresc cu iubitul meu nu inseamna k pana nu fac lucrul acesta nu sunt fericita..asta fiindca tot vorbeam de viata de cuplu:)
   Si inca ceva..la intrebare tot nu mi-ai raspuns..e de ajuns carpe diem pt o viata de cuplu implinita?:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s